Montse Josep Mariajo Mario Maria Rosa Andreu Salomé David
David Yerga
Desembre del 1964; A les emissores de ràdio sonava “Si yo tuviera una escoba” i “La chica ye-yé”, les espanyoles s’atrevien amb la minifaldilla, Marcelino marcava el seu gol i Bahamontes guanyava un Tour. A la maternitat de Barcelona neix un formós infantó, 3,800 Kg, negro zaíno, bragado, burriciego y astifino.

De ben petit viu experiències musicals colpidores, que el marcaran per sempre més: els temes inoblidables d’Antonio Machín, les cançons de Walt Disney, les primeres nadales, les performances dels Germans Calatrava i els vinils de Emilio el Moro que regalaven els de Fundador, configuren un ric univers sonor que l’endinsa en la primerenca interiorització de la afinació i el ritme.

Ja a l’escola, és requerit amb assiduïtat per a formar part dels conjunts corals que, amb els seus cànons, amorosien els actes acadèmics. A les portes de l’adolescència canvia la veu i li surt el bigoti. Als 13 anys descobreix el Cacaolat, mesclat, no agitat. També descobreix la guitarra; aprèn uns quants acords i compon la cançó Hotel California, malgrat que ja estava composta. La seva carrera creadora continua amb altres hits, com ara Mediterráneo, Escuela de calor i Tubular bells, però també estaven composats.

Arribat, més o menys, a la seva maduresa intel•lectual, es llicencia en Biologia i és convidat amb tanta amabilitat a fer el Servei Militar que no es veu amb cor de dir que no. Compon la marxa militar “Prietas la filas” , tot i sospitar que ja devia estar composada.

Avui dia es dedica professionalment a l’ensenyament en un col•legi del barri de Sant Andreu del Palomar, que fou, és i sempre serà el veritable cor de la ciutat. Compagina la pràctica docent amb la presidència de la Fundación Amigos de Torrente i, lògicament amb els assaigs i actuacions de Petit Comité.

És l’únic membre del grup sense antecedents penals. Sempre ha sabut que va ser acceptat al grup pel seu físic, però amb esperit de superació i constància en el treball ha aconseguit que els seus companys valorin el seu talent, tot i que mai li han reconegut.